Комп'ютерна Академія IT STEP - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

🔥Пройди Безкоштовний Тест на ІТ-професію! Дізнайся що саме тобі підходить!🔥

10

днів

04

годин

29

хвилин

Пройти Тест!
ШАГ логотип

TOP 10 кращих розширень VS та корисних плагінів для Visual Studio

ITSTEP Academy

Програмування

03.08.2022

4321 перегляд

Visual Studio Code - редактор вихідного коду, що працює на багатьох популярних ОС. Вважається найкращим вибором для веб-розробників фронтенду. Зручний функціонал та інтерфейс дозволяють усім охочим за допомогою розширення vs code покращити роботу.
VS Code: краща десятка плагінів вже у нашій добірці.

VS code Icons

Незалежно від мови програмування, якою пише фахівець, даний плагін може бути корисним у використанні. Він прописує код іконок для кожного файлу, від чого жодна папка не загубиться і завжди буде зрозуміло, що до чого відноситься.

Цей плагін по суті візуалізує матеріали, з якими працює верстальник чи дизайнер. Ще одне подібне розширення з іконками файлів називається Material Icon Theme. Стильні зображення можна підібрати для кожної окремої категорії папок, що полегшує роботу з файлами.

Prettier

Кому в роботі з кодом не вистачає автоматизму, тоді на допомогу приходить плагін Prettier. Все форматування: відступи, абзаци, великі літери та інше вже автоматично виставляється в коді завдяки даному функціоналу.

Не всі плагіни visual studio можуть похвалитися автоматизацією процесу. А завдяки Prettier код після збереження залишається вірним і грамотно побудованим, навіть якщо програміст чогось не додивився.

Як з ним працювати:

  • Встановити плагін;
  • Відкрити налаштування у форматі коду JSON;
  • Дописати рядок «editor.formatOnSave» та значення «true»;
  • Перезапустити програму.

Live Server

Це розширення дає можливість створити свій особистий сервер. Тільки встановивши розширення можна запустити сервер для власного проекту без додаткових інструментів.

У коді файлу варто прописати “Open with Live Server” і він збережеться разом з усім наповненням на локальному сервері. Автоматичне перезавантаження не заважає розширенню залишати збережені файли.

Bracket Pair Colorizer

Цей плагін просто незамінний. Його суть – підсвічування фігурних дужок. Ця функція дуже зручна, оскільки різні дужки підсвічуються різними кольорами, а значить, що програміст не втратить дві взаємопов'язані дужки.

Плагін працює практично всіма мовами, крім Пайтона, але там і дужок немає.

Indent Rainbow

Розширення vscode на зразок цього і попереднього роблять програмування яскравішим і цікавішим. Дане розширення вже показує себе із самої назви – веселка.

Що дає розширення? Воно виділяє відступ у коді окремим кольором. Таке колірне оформлення не дасть заплутатися в жодному рядку.

GitLens

Vs code розширення бувають і моніторингової структури. Наприклад, GitLens призначений для роботи в Git для перегляду коментарів під час коригування коду та історії репозиторію.

Іншими словами, це візуалізація змін коду, яку можна побачити без пошуків і додаткових проблем. Відмінне полегшення роботи для програміста.

Peacock

Вчені довели, що коли людині подобається робота, то її і робити набагато простіше і спокійніше. Колірна гама оформлення робочого місця іноді навіть визначає налаштування робочої атмосфери.

Щось подібне роблять деякі плагіни visual studio, серед них і Peacock. У його завдання входить додати у роботу програміста різноманітність у вигляді кольорів для редактора. Завдяки йому можна змінити заднє тло та бічну панель робочого місця.

Faker

Visual studio плагіни можуть не тільки змінювати кольори та інші візуальні ефекти, але й генерувати, наприклад, імена чи інші змінні для тестування коду.

Звичайно, це можна зробити і самому, але зайнятій людині, яка має справи важливіші, не дуже хочеться витрачати свій час на придумування адреси або фейкового імені для тесту.

Замість людини це може робити машина, а точніше – плагін Faker.

Lorem ipsum

Якщо вам потрібно створити текст-заглушку, то на допомогу приходить цей плагін. Він «вигадає» відповідний текст, який закриє тему методом «риби» у доміно. Саме тому цей плагін ще називають "риба".

Це зручно, якщо немає часу на розумні висновки. І плагін із цим чудово справляється.

Better Comments

Коментарі в коді – це окрема тема, їх просто не видно. Виділяються коментарі у вже знайомій нам кольоровій гамі. Можна виділити їх за тематичними критеріями, а можна за терміновістю прочитання. У будь-якому випадку – це дуже зручно та яскраво.

Де можна цьому навчитися?

На курсах Front End у Комп'ютерній Академії STEP ми навчимо вас усьому, що може стати в нагоді для успішного старту кар'єри в IT. Розширення та vs code плагіни для html – це те, що допоможе вам бути крутим фахівцем та заощадити свій дорогоцінний час під час більш важливих завдань.

Зручність, яку пропонують плагіни vs code, складно переоцінити, але цьому треба вчитися і про це потрібно дізнаватись.

Перейдіть за посиланням та записуйтесь на консультацію. Тільки у нас ви можете дізнатися найкрутіші та найцікавіші лайфхаки, найактуальніші знання, отримати необхідні навички та вміння, які допоможуть стати високооплачуваним та затребуваним програмістом.



Автор:

Редакція Компьютерної Академії IT STEP

Програмування

Графіка та дизайн

Маркетинг

Майстер клас

ТОП-10 найбільш затребуваних професій на дистанційній роботі у 2023 році

Світ змінюється з неймовірною швидкістю. Недавні події, такі як глобальні пандемії та технологічний бум, надали величезний вплив на ринок праці, прискорюючи перехід до цифрової економіки та трансформацію звичних робочих просторів.

Світ змінюється з неймовірною швидкістю. Недавні події, такі як глобальні пандемії та технологічний бум, надали величезний вплив на ринок праці, прискорюючи перехід до цифрової економіки та трансформацію звичних робочих просторів. Згідно з багатьма дослідженнями, дистанційна робота не лише стає новим стандартом, але й, можливо, залишиться ключовим елементом багатьох галузей у майбутньому. З такою різкою зміною пейзажу зайнятості багато професій, які раніше вважалися "офісними", сьогодні активно переходять в онлайн. Для тих, хто шукає ро�

ШАГ логотип

Soft skills

Програмування

Пробний урок

Проблеми, з якими зіштовхуються початківці, коли вивчають програмування

Багато починаючих програмістів зіштовхуються з труднощами та питаннями, які можуть здатися непереборними на перший погляд. Можливо, ви відчуваєте затруднення з розумінням складних концепцій

Багато починаючих програмістів зіштовхуються з труднощами та питаннями, які можуть здатися непереборними на перший погляд. Можливо, ви відчуваєте затруднення з розумінням складних концепцій, загубилися в великому обсязі інформації, або, може бути, у вас виникли сумніви в своїх здібностях. Не хвилюйтеся, всі ці проблеми є природними на початковому етапі вивчення програмування. У цій статті ми намагатимемося допомогти вам розібратися з можливими проблемами та надамо практичні поради, які допоможуть вам подолати ці труднощі. Ми переконан�

ШАГ логотип

Графіка та дизайн

10 сайтів для заробітку графічного дизайнера

Графічний дизайн - це творче та затребуване мистецтво, яке може приносити великий дохід. У цій статті ми розглянемо 10 популярних платформ, які пропонують дизайнерам унікальні можливості продажу своїх творінь.

Графічний дизайн - це творче та затребуване мистецтво, яке може приносити великий дохід. У цій статті ми розглянемо 10 популярних платформ, які пропонують дизайнерам унікальні можливості продажу своїх творінь. Від сайтів, що спеціалізуються на графічних дизайнах, до маркетплейсів із широким спектром категорій – кожна платформа надає дизайнеру зручні інструменти та потрібну аудиторію. На цих платформах дизайнери можуть продавати свої роботи у вигляді графічних елементів, ілюстрацій, шаблонів, логотипів та багато іншого. Будь-яка платфор

ШАГ логотип

Soft skills

Програмування

Побудова та розуміння алгоритмів: крок за кроком для новачків

Алгоритми відіграють ключову роль у світі програмування. Це фундаментальні інструменти для вирішення завдань та створення програм. Незалежно від вашого досвіду, уміння створювати ефективні алгоритми – невід'ємна навичка для програміста.

Алгоритми відіграють ключову роль у світі програмування. Це фундаментальні інструменти для вирішення завдань та створення програм. Незалежно від вашого досвіду, уміння створювати ефективні алгоритми – невід'ємна навичка для програміста. Крім програмування, алгоритми застосовуються в багатьох областях, починаючи від управління бізнес-процесами до побудови маркетингових стратегій. Без ефективних алгоритмів складно уявити сучасний світ технологій. Алгоритми дозволяють програмістам вирішувати завдання ефективніше та оптимізуват

ШАГ логотип

Поспішайте❗

24 вересня стартує онлайн курс Data Analytics!📊

Детальніше

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності